przekąski 25.07.2023

faszerowane jajka z awokado

15 min
20 porcji
Faszerowane jajka z awokado
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Złap kolejny przepis na oryginalną przekąskę! Faszerowane jajka z awokado można przygotować na śniadanie, podać na świątecznym stole lub zabrać ze sobą w podróż. Obfite danie szybko i przez długi czas zaspokoi głód, a co najważniejsze - wzbogaci organizm w przydatne substancje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka na twardo obierz i pokrój na pół.

Ostrożnie wybierz żółtko łyżką.

Obierz połowę awokado.

Złóż żółtka i awokado do miski blendera.

Dodaj jogurt, sok z cytryny, czarny pieprz, sól i zmiel na gładką konsystencję.

Nadziewaj połówki jajek powstałą mieszanką i połóż na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy