Złap kolejny przepis na oryginalną przekąskę! Faszerowane jajka z awokado można przygotować na śniadanie, podać na świątecznym stole lub zabrać ze sobą w podróż. Obfite danie szybko i przez długi czas zaspokoi głód, a co najważniejsze - wzbogaci organizm w przydatne substancje.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 10 sztuk
- awokado - pół
- sok z cytryny - 1 art.
- jogurt grecki - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka na twardo obierz i pokrój na pół.
Ostrożnie wybierz żółtko łyżką.
Obierz połowę awokado.
Złóż żółtka i awokado do miski blendera.
Dodaj jogurt, sok z cytryny, czarny pieprz, sól i zmiel na gładką konsystencję.
Nadziewaj połówki jajek powstałą mieszanką i połóż na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy