Kanapki z nadziewanymi pomidorkami koktajlowymi wyglądają bardzo elegancko i natychmiast przyciągają uwagę. Takiej kombinacji składników nie można się oprzeć. Okazuje się smaczne, świeże i piękne – i co jeszcze potrzebujesz na wakacje.
Składniki
- pieczywo - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
- oliwki - 4 kawałki
- koperek - 4 gałązki
- pietruszka - 4 gałązki
- Chili - 0,5 strąk
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy - 0,5 CZ. l.
- ser twarogowy - 150 g
- szynka - 4 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg z posiekanymi ziołami, czosnkiem i przyprawami.
Odetnij wierzch pomidorków koktajlowych, ostrożnie wyjmij miąższ małą łyżką i nadziewaj serem.
Pozostałym serem posmaruj bochenki i wyśrodkuj na wiśniach.
Udekoruj kanapki pokrojonymi w krążki oliwkami, chili i ziołami.
Na każdym nadziewanym pomidorze ułóż plasterek szynki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy