przekąski 26.06.2023

Julienne z pieczarkami i serem w tartaletkach

45 min
14 porcji
Julienne z grzybami i serem w tartaletkach
StockphotoVideo, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz uzupełnić świąteczną ucztę apetyczną przekąską, przygotuj julienne z grzybami i serem w tartaletach. To nie jest trudne i stosunkowo szybkie. Polecam gotować w tartaletach z piasku. Są najsmaczniejsze i nigdy nie są mokre.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i obrane szalotki. Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Roztop masło na patelni, dodaj szalotki i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Posyp mąką, mielonym pieprzem i solą.

Dodaj śmietanę, mleko i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Włóż półfabrykat do tartaletek i posyp serem.

Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy