Jeśli chcesz uzupełnić świąteczną ucztę apetyczną przekąską, przygotuj julienne z grzybami i serem w tartaletach. To nie jest trudne i stosunkowo szybkie. Polecam gotować w tartaletach z piasku. Są najsmaczniejsze i nigdy nie są mokre.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i obrane szalotki. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Roztop masło na patelni, dodaj szalotki i smaż na złoty kolor.
Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Posyp mąką, mielonym pieprzem i solą.
Dodaj śmietanę, mleko i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Włóż półfabrykat do tartaletek i posyp serem.
Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy