Czy jest coś, co pasowałoby do szklanki zimnego i orzeźwiającego piwa lepszego niż krewetki? Mówię Ci, jak je usmażyć, aby pozostały delikatne i pachnące. Dla wygody radzę wziąć większe krewetki.
Składniki
- krewetki - 1 kg
- czosnek - 3 ząbki
- Curry - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz krewetki, pozostawiając tylko ogony. Z dużych Usuń jelita wraz z głową.
Drobno posiekaj czosnek i smaż na oliwie z oliwek przez 20 sekund.
Dodaj krewetki i kontynuuj smażenie, mieszając.
Po minutach 3 Dodaj wszystkie przyprawy, skrop sokiem z cytryny i wlej sos sojowy.
Wymieszaj krewetki i smaż jeszcze przez kilka minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy