Klasyczne przepisy babci są dobre dla wszystkich, z wyjątkiem tego, że nie są całkowicie dostosowane do nowoczesnych możliwości. W szczególności pod niedrogie urządzenia gospodarstwa domowego. Złap świetną domową zupę grochową w powolnej kuchence na każdy dzień!
Składniki
- groszek (zmiażdżony) – 170 g
- kiełbasy myśliwskie - 150 g
- wędzone - 150 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- liść laurowy - 1 rzecz
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i smaż przez 10 minut w trybie "smażenia" z olejem.
Dodaj pokruszony groszek, posiekane wędliny i kiełbaski. Napełnij wszystko wodą.
Ustaw powolną kuchenkę na godzinę w trybie gotowania zup.
10 minut przed końcem dodaj lavrushkę, przyprawy i posiekane zioła.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy