przekąski 08.07.2023

Julienne z krewetkami

30 min
2 porcje
Julienne z krewetkami
Titarenko, stock.adobe.com
0

Julienne w kuchni francuskiej to prawdziwa sztuka, która przyciąga uwagę nie tylko pięknym wyglądem, ale także bogatym smakiem. Jest to również świetna okazja, aby wypróbować różne kombinacje składników. Na przykład julienne z krewetkami!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj grzyby i smaż do miękkości.

Dodaj obrane krewetki i smaż przez kolejną minutę.

Dopraw i ułóż nadzienie w kokilkach.

Podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor.

Wlej śmietanę, ciągle mieszając i gotuj sos, aż będzie gęsty.

Skrop julienne i posyp tartym serem.

Wyślij do piekarnika na 15 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy