przekąski 08.02.2022

krążki cebuli smażone w głębokim tłuszczu

20 min
4 porcje
Krążki cebulowe w głębokim tłuszczu
Katarzyna, stock.adobe.com
0

Chrupiące krążki cebuli trudno nazwać zdrową i niskokaloryczną przekąską, ale czasami możesz sobie pozwolić na takie małe radości! Co więcej, tak dobrze pasują do każdego jasnego lub ciemnego piwa. Dzielę się przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w pierścienie o grubości 5-7 mm.

Oddziel około jednej trzeciej mąki kukurydzianej, wymieszaj z przyprawami i zwiń w niej cebulę.

Ubij mleko, jajka i pozostałą mąkę kukurydzianą.

Zanurz każdy pierścień w cieście, a następnie w bułce tartej.

Smażyć krążki cebuli w panierce kukurydzianej w głębokim tłuszczu przez około 3 minuty w małych porcjach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy