Chrupiące krążki cebuli trudno nazwać zdrową i niskokaloryczną przekąską, ale czasami możesz sobie pozwolić na takie małe radości! Co więcej, tak dobrze pasują do każdego jasnego lub ciemnego piwa. Dzielę się przepisem!
Składniki
- cebula - 4 kawałki
- mąka kukurydziana - 200 g
- mleko - 200 ml
- bułka tarta - 150 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pierścienie o grubości 5-7 mm.
Oddziel około jednej trzeciej mąki kukurydzianej, wymieszaj z przyprawami i zwiń w niej cebulę.
Ubij mleko, jajka i pozostałą mąkę kukurydzianą.
Zanurz każdy pierścień w cieście, a następnie w bułce tartej.
Smażyć krążki cebuli w panierce kukurydzianej w głębokim tłuszczu przez około 3 minuty w małych porcjach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy