Miękka bułka z przepyszną kiełbasą i świeżymi warzywami to idealna opcja na szybką przekąskę. Spróbujmy dziś wspólnie przygotować popularną przekąskę. Proponuję przepis z rzodkiewką, liśćmi sałaty i cebulą.
Składniki
- Kok (dla hot dogów) – 3 kawałki
- parówki - 3 kawałki
- rzodkiewka - 200 g
- ogórki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- sałata - 3 listek
- pietruszka - 4 gałązki
- ketchup (ostry) – 3 art.
- musztarda - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rzodkiewki i ogórki pokrój w cienkie plasterki.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Spłucz sałatę, strząśnij ją z wody i rozerwij rękami na małe kawałki.
Pokrój bułkę wzdłuż, pozostawiając całą przeciwną stronę.
Posmaruj wnętrze ostrym keczupem, włóż liście sałaty, kiełbasę, rzodkiewkę i ogórki.
Posyp natką pietruszki, cebulą i dodaj musztardę. Powtórz z pozostałymi bułkami i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy