Uważa się, że pierwsza shawarma została ugotowana w Damaszku. Przez wiele lat stała się niezwykle popularna, pojawiło się wiele ciekawych przepisów. Proponuję dziś przygotować pyszną przekąskę z boczkiem, smażonymi ziemniakami i ostrą papryką.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój boczek na małe kawałki i smaż na oleju na złoty kolor.
Pokrój ogórki, kolendrę, obraną cebulę i ostrą paprykę.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj keczupem zmieszanym z majonezem.
Zajmując trzecią część szerokiej krawędzi, ułóż boczek, pieczone ziemniaki, cebulę, ogórki i ostrą paprykę warstwami.
Posyp posiekaną kolendrą, zawiń boki do środka i zwiń shawarmę w ciasną rolkę. Powtórz z resztą pita i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy