Główną zaletą pieczonego bakłażana pod serem jest to, że są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Radzę najpierw usmażyć same kółka, aby były bardziej miękkie i smaczniejsze. Ale możesz wysłać je do piekarnika i na surowo.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 120 g
- papryka - 40 g
- bazylia - 10 g
- pietruszka - 10 g
- ser - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w plasterki, sól, pozostaw na kilka minut, a następnie opłucz i osusz.
Posyp bakłażana przyprawami i smaż z obu stron, aż będzie do połowy ugotowany.
Drobno posiekaj wiśnie, paprykę, natkę pietruszki i bazylię.
Połóż wszystko na krążkach bakłażana, posyp startym serem i wyślij przekąskę do piekarnika, aż ser stopi się w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy