przekąski 15.04.2022

pieczony bakłażan pod serem

30 min
4 porcje
Pieczony bakłażan pod serem
olgasun, stock.adobe.com
0

Główną zaletą pieczonego bakłażana pod serem jest to, że są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Radzę najpierw usmażyć same kółka, aby były bardziej miękkie i smaczniejsze. Ale możesz wysłać je do piekarnika i na surowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki, sól, pozostaw na kilka minut, a następnie opłucz i osusz.

Posyp bakłażana przyprawami i smaż z obu stron, aż będzie do połowy ugotowany.

Drobno posiekaj wiśnie, paprykę, natkę pietruszki i bazylię.

Połóż wszystko na krążkach bakłażana, posyp startym serem i wyślij przekąskę do piekarnika, aż ser stopi się w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy