przekąski 28.11.2022

guacamole z awokado, pomidorem i czosnkiem

10 min
6 porcji
Guacamole z awokado, pomidorami i czosnkiem
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Przepyszna Zielona mieszanka jest znana w meksykańskich restauracjach. W klasycznej wersji guacamole podaje się z chipsami kukurydzianymi, a także dodaje do dań mięsnych i rybnych, do zup i sałatek. Spróbuj zrobić guacamole w domu - nie ma tu nic skomplikowanego!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i czosnek.

Papryczki chili obierz z nasion, posiekaj.

Obierz pomidory, posiekaj.

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, użyj łyżki, aby usunąć miąższ i rozgnieć widelcem.

Do miąższu awokado dodaj posiekane pomidory, cebulę, czosnek i chili. Dopraw sokiem z cytryny i dopraw solą do smaku.

Aby uzyskać jednorodność, polecam pokonać guacamole blenderem. Podawaj guacamole z chipsami kukurydzianymi, kromkami chleba lub kawałkami chleba pita.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy