pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z kiełbaskami i boczkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z kiełbasami i boczkiem
Dar1930, stock.adobe.com
0

W tej zupie grochowej zwykle używam wszystkich resztek mięsa z lodówki. Używane są wędliny, szynka, kiełbaski, boczek – dosłownie wszystko. Okazuje się, że jest to bardzo łatwy i niedrogi przepis na każdy dzień.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek, zalej wodą i gotuj przez pół godziny po ugotowaniu.

Grubo posiekaj marchewki i ziemniaki, posiekaj cebulę. Losowo pokrój wszystkie produkty mięsne.

Wyślij wszystkie składniki do groszku i dopraw zupę.

Gotuj przez około pół godziny do miękkości.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy