Haloumi różni się od innych rodzajów sera podwyższoną temperaturą topnienia. Dlatego można go smażyć na patelni lub na grillu, nawet bez panierowania. Mówię Ci, jak zrobić z nim bułki z bakłażana!
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- ser (halumi) – 200 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- ocet balsamiczny - 1 art.
- kolendra - 4 gałązki
- Chili - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz olej, musztardę, balsamiczny, posiekaną kolendrę, czosnek i chili.
Pokrój bakłażana na bardzo cienkie plasterki i usmaż z obu stron.
Pokrój halloumi na kostki i również usmaż.
Zawiń halloumi w bułki z bakłażanem i polej je dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy