przekąski 22.01.2022

wietnamskie sajgonki w papierze ryżowym

20 min
4 porcje
Wietnamskie sajgonki w papierze ryżowym
Borut, stock.adobe.com
0

Wietnamskie sajgonki w papierze ryżowym to pyszna przekąska o każdej porze roku. Są bardzo smaczne do podania z klasycznym sosem sojowym lub ze słodkimi Chilli. Posyp je posiekanymi orzechami, aby uzyskać piękno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej funchozę wrzącą wodą zgodnie z instrukcją.

Pokrój wszystkie składniki w paski, w tym paluszki krabowe.

Lekko zwilż papier ryżowy, aby się nie złamał i ułóż całe nadzienie w losowej kolejności.

Wsuń krawędzie sajgonek do środka i przekręć ciasne bułki za pomocą maty do sushi.

Przetnij bułki na pół ostrym nożem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy