Wietnamskie sajgonki w papierze ryżowym to pyszna przekąska o każdej porze roku. Są bardzo smaczne do podania z klasycznym sosem sojowym lub ze słodkimi Chilli. Posyp je posiekanymi orzechami, aby uzyskać piękno.
Składniki
- papier ryżowy - 4 liścia
- koreańska marchewka - 50 g
- paluszki krabowe - 4 kawałki
- sałata - 4 liścia
- ogórki - 2 kawałki
- Zieleń - 1 garść
- Funchoza - 40 g
- papryka - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej funchozę wrzącą wodą zgodnie z instrukcją.
Pokrój wszystkie składniki w paski, w tym paluszki krabowe.
Lekko zwilż papier ryżowy, aby się nie złamał i ułóż całe nadzienie w losowej kolejności.
Wsuń krawędzie sajgonek do środka i przekręć ciasne bułki za pomocą maty do sushi.
Przetnij bułki na pół ostrym nożem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy