przekąski 28.06.2023

PP pasztet z wątróbki drobiowej

25 min
4 porcje
PP pasztet z wątróbki drobiowej
Marco Mayer, stock.adobe.com
0

Możesz być zaskoczony, ale przepis na pasztet z wątróbki drobiowej PP jest śmiesznie prosty. Główne składniki są smażone do miękkości, a następnie doprawiane przyprawami i solą. Na koniec wszystko jest tradycyjnie mielone blenderem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz wątróbkę drobiową pod bieżącą wodą.

Rozgrzej ghee na patelni, włóż wątrobę i smaż przez 7-10 minut, często mieszając.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.

Wrzuć smażoną cebulę na patelnię z wątróbką, dodaj sól, przyprawy i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Przenieś do odpowiedniego naczynia i zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy