Możesz być zaskoczony, ale przepis na pasztet z wątróbki drobiowej PP jest śmiesznie prosty. Główne składniki są smażone do miękkości, a następnie doprawiane przyprawami i solą. Na koniec wszystko jest tradycyjnie mielone blenderem.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- Ghee - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz wątróbkę drobiową pod bieżącą wodą.
Rozgrzej ghee na patelni, włóż wątrobę i smaż przez 7-10 minut, często mieszając.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
Wrzuć smażoną cebulę na patelnię z wątróbką, dodaj sól, przyprawy i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Przenieś do odpowiedniego naczynia i zmiksuj blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy