Najłatwiejszym i korzystnym sposobem na zrobienie przekąski z bakłażana jest smażenie go w plasterkach i układanie czegoś na wierzchu. Ta opcja z salsą pomidorową okazuje się bardzo smaczna i harmonijna.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- pomidory - 1-2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- orzechy (posiekane) – 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- bazylia - 2 listek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w plasterki, sól i odstaw na 10 minut. Opłucz i smaż z obu stron, aż będą miękkie.
Pokrój pomidory w drobną kostkę i dodaj posiekaną bazylię z czosnkiem.
Dopraw pomidory olejem i włoskimi ziołami.
Ułóż salsę na krążkach bakłażana i posyp wszystko posiekanymi orzechami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy