przekąski 15.04.2022

bakłażan z salsą pomidorową

20 min
4 porcje
Bakłażan z salsą pomidorową
VIKTORIIA DROBOT, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym i korzystnym sposobem na zrobienie przekąski z bakłażana jest smażenie go w plasterkach i układanie czegoś na wierzchu. Ta opcja z salsą pomidorową okazuje się bardzo smaczna i harmonijna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w plasterki, sól i odstaw na 10 minut. Opłucz i smaż z obu stron, aż będą miękkie.

Pokrój pomidory w drobną kostkę i dodaj posiekaną bazylię z czosnkiem.

Dopraw pomidory olejem i włoskimi ziołami.

Ułóż salsę na krążkach bakłażana i posyp wszystko posiekanymi orzechami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy