W przypadku takich kanapek radzę użyć bagietki lub małych bułeczek, aby przekąska wyglądała schludnie. Lepiej trochę wysuszyć je na patelni, ponieważ nadzienie z bakłażanem i pomidorami da dużo soku.
Składniki
- Bagietka - 1 rzecz
- bakłażany - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- orzeszki piniowe - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- Zieleń - 6 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w drobną kostkę i smaż na złoty kolor.
Dodaj drobno posiekanego pomidora i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
Dodaj koncentrat pomidorowy i zmiażdżony czosnek, dopraw i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Dodaj posiekane warzywa i orzeszki piniowe do warzyw, ponownie wymieszaj i połóż masę na plasterkach bagietki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy