przekąski 15.04.2022

kanapki z bakłażanem i pomidorami

35 min
4 porcje
Kanapki z bakłażanem i pomidorami
fahrwasser, stock.adobe.com
0

W przypadku takich kanapek radzę użyć bagietki lub małych bułeczek, aby przekąska wyglądała schludnie. Lepiej trochę wysuszyć je na patelni, ponieważ nadzienie z bakłażanem i pomidorami da dużo soku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w drobną kostkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj drobno posiekanego pomidora i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut na małym ogniu.

Dodaj koncentrat pomidorowy i zmiażdżony czosnek, dopraw i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Dodaj posiekane warzywa i orzeszki piniowe do warzyw, ponownie wymieszaj i połóż masę na plasterkach bagietki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy