przekąski 25.07.2023

fasola po koreańsku

15 min
3 porcje
Fasola po koreańsku
FomaA, stock.adobe.com
0

Dzielę się z wami wynikami mojego kolejnego eksperymentu kulinarnego. Tym razem gotowałam fasolę po koreańsku. Aby przekąska była ładniejsza, użyłam kilku rodzajów fasoli, a nawet trochę ciecierzycy. Smak okazał się interesujący, bogaty i umiarkowanie ostry.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Otwórz fasolę i ciecierzycę w puszkach, wrzuć do durszlaka, spłucz.

Drobno posiekaj ostrą paprykę, zioła i obraną cebulę.

Połącz fasolę, ciecierzycę, zmiażdżone składniki i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj cukier, sól, miód, sos sojowy, ocet, olej i przyprawy. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 4 do 5 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy