Jeśli nadal uważasz, że robienie bułek to skomplikowana sztuka dostępna tylko dla profesjonalnych kucharzy – że ten przepis na bułki z pstrągiem jest dla ciebie. Proces ten nie zajmuje dużo czasu, a wynik na pewno cię zadowoli.
Składniki
- nori - 2 liścia
- okrągły ryż - 140 g
- ocet ryżowy - 1.5 art.
- cukier - 0.5 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- ogórki - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- pstrąg - 100 g
- ser śmietankowy - 130 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Wymieszaj ocet, cukier i sól. Dopraw ryż i ostudź.
Ułóż ryż na arkuszach nori i dociśnij.
Pokrój ogórek, awokado i pstrąga w paski.
Połóż to wszystko na krawędzi ryżu i dodaj ser.
Rzuć ciasne rolki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy