Jeśli interesuje cię ten przepis, prawdopodobnie należysz do grona miłośników surowych ryb. Moja wersja Tatara z łososia jest gotowana z cebulą. Niektórzy lubią zamiast tego dodać awokado, kapary i marynaty.
Składniki
- łosoś - 350 g
- cebula (średni) – 1 rzecz
- sok z cytryny - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- ocet ryżowy - 1 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż łososia do zamrażarki na 30 minut.
Posiekaj łososia i obraną cebulę.
Umieść półfabrykaty w misce, dodaj sok z cytryny, sos sojowy, ocet, olej, przyprawy i sól.
Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.
Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy