przekąski 21.06.2023

Tatar z łososia

20 min
2 porcje
Tatar z łososia
vpardi, stock.adobe.com
0

Jeśli interesuje cię ten przepis, prawdopodobnie należysz do grona miłośników surowych ryb. Moja wersja Tatara z łososia jest gotowana z cebulą. Niektórzy lubią zamiast tego dodać awokado, kapary i marynaty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż łososia do zamrażarki na 30 minut.

Posiekaj łososia i obraną cebulę.

Umieść półfabrykaty w misce, dodaj sok z cytryny, sos sojowy, ocet, olej, przyprawy i sól.

Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 15 minut.

Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć Tatar na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy