Przygotuj to pyszne włoskie śniadanie w zaledwie 15 minut. Opiekany złoty chleb, delikatny przyprawiony miąższ awokado i pikantny smak suszonych pomidorów-satysfakcjonujący, zdrowy, niezwykły. A przepis jest prosty do niemożliwości.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 2 szt.
- suszone pomidory - 60 g
- sok z cytryny - 2 art.
- sól - do smaku
- włoskie zioła - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Osusz kromki chleba na suchej patelni na złoty kolor.
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, użyj łyżki, aby usunąć miąższ. Następnie rozgnieć mięso widelcem, dodaj sok z cytryny i sól do smaku.
Rozłóż kromki chleba powstałą masą. Ułóż suszone pomidory na wierzchu.
Podawaj bruschettę z awokado i suszonymi pomidorami, doprawioną włoskimi ziołami lub mielonym czarnym pieprzem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy