Francuzi uważają julienne za idealne danie do stworzenia atmosfery przytulności i wzajemnego zrozumienia przy stole. I nie bez powodu, ponieważ jest smaczny, satysfakcjonujący, pachnący, a także łatwy do przygotowania. Z przyjemnością podzielę się z wami przepisem na ulubioną julienne z wieprzowiną i grzybami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj wieprzowinę do miękkości i drobno posiekaj.
Posiekaj cebulę i grzyby i smaż na maśle przez 5-7 minut.
Dodaj wieprzowinę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj mąkę i przyprawy, wymieszaj i wlej mleko ze śmietaną.
Ponownie wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 5-7 minut.
Włożyć do kokilek i posypać startym serem.
Piecz julienne przez 15-20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy