przekąski 28.06.2023

Julienne z wieprzowiną i grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Julienne z wieprzowiną i grzybami
Andrey Smirnov, stock.adobe.com
0

Francuzi uważają julienne za idealne danie do stworzenia atmosfery przytulności i wzajemnego zrozumienia przy stole. I nie bez powodu, ponieważ jest smaczny, satysfakcjonujący, pachnący, a także łatwy do przygotowania. Z przyjemnością podzielę się z wami przepisem na ulubioną julienne z wieprzowiną i grzybami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj wieprzowinę do miękkości i drobno posiekaj.

Posiekaj cebulę i grzyby i smaż na maśle przez 5-7 minut.

Dodaj wieprzowinę i smaż jeszcze przez kilka minut.

Dodaj mąkę i przyprawy, wymieszaj i wlej mleko ze śmietaną.

Ponownie wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 5-7 minut.

Włożyć do kokilek i posypać startym serem.

Piecz julienne przez 15-20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy