Czy próbowałeś zrobić hummus z różnych rodzajów roślin strączkowych? Na przykład z czerwonej fasoli? Okazuje się bardzo smaczny i niezwykły. Świetny dodatek do Pita, Pita i przekąsek warzywnych. Dzielę się świetnym sprawdzonym przepisem.
Składniki
- czerwona fasola - 250 g
- tahini - 50 g
- pietruszka - 15 g
- czosnek - 2 ząbki
- sól - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 50 ml
- sok z cytryny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości. Zachowaj wywar.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i ubij hummus, aż będzie gładki.
Dodaj kilka łyżek wywaru do pożądanej konsystencji i ponownie ubij.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy