Bakłażany można marynować na surowo, ale surowe są dość niezwykłe i nie wszystkim się spodoba. I możesz ugotować je po koreańsku, ale już wcześniej smażone. I tak są bardziej miękkie, pachnące, delikatniejsze i ogólnie smaczniejsze.
Składniki
- bakłażany - 2-3 kawałki
- kolendra - 1 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w drobną kostkę i smaż na brązowawy kolor na dużym ogniu, ciągle mieszając.
Dodaj posiekany czosnek i kolendrę. Posolić.
Dopraw wszystko olejem, octem i przyprawami i pozostaw przekąskę na noc w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy