przekąski 22.01.2022

sajgonki z fioletową kapustą i funchozą

20 min
6 porcji
Sajgonki z fioletową kapustą i funchozą
Vladislav Nosik, stock.adobe.com
0

Takie sajgonki przyszły do nas z kuchni wietnamskiej i stały się już znane w azjatyckich restauracjach. Ale jednostki wciąż przygotowują je w domu. I na próżno, ponieważ nie ma nic prostszego niż zawinięcie nadzienia w arkusz papieru ryżowego. A wynik jest tak smaczny i kolorowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej funchozę wrzącą wodą przez około 3 minuty – zgodnie z instrukcją.

Pokrój marchewki w cienkie paski, posiekaj kapustę i lekko posiekaj liście sałaty.

Zwilż każdy arkusz papieru ryżowego wodą, aby był elastyczny.

Rozłóż składniki równomiernie i zwiń ciasne bułki. Krawędź można przykleić tą samą wodą.

Pokrój sajgonki na pół i podawaj z sosem sojowym lub innym ulubionym sosem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy