przekąski 05.07.2023

pasztet śledziowy z masłem i jajkami

15 min
2 porcje
Pasztet śledziowy z masłem i jajkami
FomaA, stock.adobe.com
0

Miłośnicy małosolnych ryb docenią ten przepis. Apetyczny pasztet śledziowy z masłem i jajkami jest tradycyjnie podawany na kromce czarnego chleba, posypany zieloną cebulką. Nie możesz przechowywać takiej przekąski dłużej niż 6 godzin, więc lepiej gotować ją w małych ilościach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć, odciąć głowę, ogon i płetwy.

Pokrój rybę wzdłuż grzbietu, wyjmij kości i oddziel filety.

Jajka na twardo obierz i opłucz.

Drobno posiekaj obraną cebulę.

Umieść filety śledziowe, jajka, cebulę i miękkie masło w misce blendera. Zmiel do uzyskania gładkości.

Posyp zmieloną kolendrą i jeszcze raz wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy