Tak jasną i pikantną salsę warzywną można zrobić z dowolnego ulubionego warzywa. Oferuję umiarkowanie soczystą wersję z awokado i pomidorami – to, czego potrzebujesz do kanapek z twarogiem.
Składniki
- krakersy - 16 sztuk
- ser twarogowy - 8 łyżeczka
- awokado - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 0,5 kawałki
- Chili - 0,5 strąk
- kolendra - 4 gałązki
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój awokado, pomidora, fioletową cebulę i chili tak drobno, jak to możliwe.
Dodaj przyprawy i posiekaną kolendrę, skrop salsę sokiem z cytryny i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Posmaruj połowę krakersów twarogiem i przykryj drugą połową.
Na wierzch ostrożnie ułóż salsę warzywną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy