Takie skrzydełka z kurczaka przypadną do gustu miłośnikom kuchni azjatyckiej i jasnych przypraw. Dobrze jest podawać je ze świeżymi warzywami, takimi jak marchewka lub seler. A także-z pikantnymi sosami, takimi jak czosnek lub chili.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 500 g
- sos sojowy - 100 ml
- Chili - 2 kawałki
- imbir - 2 cm
- Curry - 1 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
- kurkuma - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz skrzydła i zwiń je w curry i kurkumę.
Podsmaż skrzydełka na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor.
Wlej sos sojowy. Drobno posiekaj chili, imbir i czosnek i dodaj tam.
Kontynuuj smażenie wszystkiego razem na średnim ogniu przez około 3-5 minut dłużej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy