przekąski 07.07.2023

Shawarma na talerzu

30 min
2 porcje
Shawarma na talerzu
jcalvera, stock.adobe.com
0

Przekąska to zestaw warzyw, pieczonych mięs i ziemniaków, które układa się na talerzu w przypadkowej kolejności. Potrawie można towarzyszyć cienki chleb pita i ulubiony sos. Podawaj shawarmę na talerzu na gorąco.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka na duże kawałki.

Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.

Przełóż na deskę, posiekaj, posyp solą i mielonym pieprzem.

Obierz i pokrój ziemniaki w paski.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż przez 7-10 minut, często mieszając.

Pieprz, sól i zdejmij z ognia.

Pokrój Pekin i czerwoną kapustę.

Włóż do osobnych pojemników, dodaj trochę soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek, wymieszaj.

Pokrój pomidora i obraną cebulę.

Połóż ładnie na talerzu mięso, ziemniaki, koreańską marchewkę, dwa rodzaje kapusty, pomidory i cebulę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy