Nie możesz zastąpić pełnego posiłku hot dogiem, ale czasami możesz zafundować rodzinie oryginalną przekąskę. Proponuję ciekawy przepis na hot doga z pieczoną kiełbasą i pysznymi ziemniakami Pai. Dwadzieścia minut i przekąska jest gotowa!
Składniki
dla hot dogów:
dla ziemniaków Pai:
- ziemniaki - 3 kawałki
- skrobia kukurydziana - 1 art.
- Olej roślinny - 150 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w cienkie paski, opłucz i połóż na ręczniku papierowym.
Dodaj sól, mielony pieprz, skrobię i wymieszaj.
Wrzuć ziemniaki do rozgrzanego do czerwoności oleju i smaż na złoty kolor.
Wyłowić łyżką cedzakową i ułożyć na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.
Osobno podsmaż kiełbaski na maśle.
Pokrój bułki z hot dogami z boku, pozostawiając całą przeciwną krawędź.
Posmaruj bułkę majonezem, włóż kiełbasę i dodaj ziemniaki Pai.
Udekoruj gotowego hot doga ziołami, tartym serem i sosem musztardowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy