Przy całej różnorodności opcji moim ulubionym pasztetem jest nadal klasyczny wątróbka drobiowa. Aby nie było zbyt suche i mdłe, po prostu dodaję marchewkę i cebulę. I oczywiście nie zapomnij wziąć ulubionych przypraw do smaku.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mleko - 100 ml
- masło - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż przez 5 minut.
Dodaj posiekaną wątrobę i smaż do miękkości.
Wlej mleko, krótko Duś wszystko razem i zdejmij z ognia.
Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i miękkim masłem.
Wymieszaj i dopraw pasztet do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy