przekąski 08.07.2023

pasztet z wątróbki drobiowej z marchewką i cebulą

40 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej z marchewką i cebulą
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Przy całej różnorodności opcji moim ulubionym pasztetem jest nadal klasyczny wątróbka drobiowa. Aby nie było zbyt suche i mdłe, po prostu dodaję marchewkę i cebulę. I oczywiście nie zapomnij wziąć ulubionych przypraw do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż przez 5 minut.

Dodaj posiekaną wątrobę i smaż do miękkości.

Wlej mleko, krótko Duś wszystko razem i zdejmij z ognia.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i miękkim masłem.

Wymieszaj i dopraw pasztet do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy