Kanapki z czerwoną rybą i jajkiem nie są zbyt wygodne do zabrania ze sobą lub gotowania w drodze. A ryba nie jest przechowywana przez długi czas. Ale to idealne zbilansowane śniadanie. Wystarczy uzupełnić go najprostszą sałatką warzywną i filiżanką aromatycznej kawy.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- awokado - 0,5 kawałki
- czerwona ryba (wędzone lub solone) – 80 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- szczypiorek - 1-2 pióra
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajko do miękkości, obierz i pokrój na pół.
Cienko pokrój awokado lub zetrzyj widelcem. Pieprz i połóż na chlebie. Możesz skropić sokiem z cytryny.
Na wierzch ułóż kawałki solonej lub wędzonej czerwonej ryby i połówki jajka.
Udekoruj kanapki posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy