Solanka rybna nie jest jakąś ciekawostką, ale dość znaną odmianą klasyki. Ale ryby powinny być dla niej grubsze, więc lepiej nadaje się łosoś lub różowy łosoś. Chociaż radziłbym wypróbować różne opcje.
Składniki
- czerwona ryba - 200 g
- ryba (biały) – 200 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- oliwki - 2 garści
- oliwki - 2 garści
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ogórek solanka - 100 ml
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na średnie kawałki i gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie. Odłożyć.
Dodaj ziemniaki do bulionu i gotuj do połowy.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Osobno podsmaż ogórki w solance.
Wyślij oba frytki do zupy i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Włóż rybę do mieszanki i dodaj oliwki, oliwki i posiekane warzywa. Gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy