Radzę nie komplikować sobie życia i natychmiast kupić gotowe mięso mielone w sklepie. Do bułki rybnej najlepiej nadaje się mieszanka szczupaka, karpia i sandacza. Doświadczone gospodynie domowe często dodają zmielony tłuszcz. Dzięki niemu przekąska staje się jeszcze bardziej soczysta i smaczna.
Składniki
- mielona ryba - 1 kg
- jaja kurze - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- biały chleb - 100 g
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1,5 CZ. l.
- mleko - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Chleb pokruszyć na ciepłe mleko i odstawić na 10 minut.
Drobno posiekaj warzywa i obraną cebulę.
Wymieszaj mięso mielone, cebulę, zioła, jajko, przyprawy, sól i chleb z mlekiem.
Ubij mięso mielone, aż będzie lepkie.
Namocz ręce w wodzie i uformuj bułkę.
Zawiń w dwie warstwy folii i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy