przekąski 29.06.2023

Rolada rybna

55 min
4 porcje
Bułka rybna
Anh, stock.adobe.com
0

Radzę nie komplikować sobie życia i natychmiast kupić gotowe mięso mielone w sklepie. Do bułki rybnej najlepiej nadaje się mieszanka szczupaka, karpia i sandacza. Doświadczone gospodynie domowe często dodają zmielony tłuszcz. Dzięki niemu przekąska staje się jeszcze bardziej soczysta i smaczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Chleb pokruszyć na ciepłe mleko i odstawić na 10 minut.

Drobno posiekaj warzywa i obraną cebulę.

Wymieszaj mięso mielone, cebulę, zioła, jajko, przyprawy, sól i chleb z mlekiem.

Ubij mięso mielone, aż będzie lepkie.

Namocz ręce w wodzie i uformuj bułkę.

Zawiń w dwie warstwy folii i piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy