Mówię Ci, jak gotować najsmaczniejsze i najszybsze skrzydełka z kurczaka w sosie sojowym. Można je podawać nawet jako danie główne, ale wolę gotować je jako przystawkę do piwa. W razie potrzeby możesz posypać je sezamem.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 400 g
- sos sojowy - 100 ml
- miód - 2 art.
- musztarda Dijon - 2 art.
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz skrzydełka z kurczaka, zdejmij skórę i natrzyj je przyprawami.
Smaż je na patelni, aż będą równomiernie złote.
Wlej sos sojowy i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj musztardę i miód i smaż jeszcze lekko, aż skrzydełka zaczną się karmelizować.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy