przekąski 29.06.2023

tartaletki z pasztetem

25 min
24 porcje
Tartaletki z pasztetem
chudo2307, stock.adobe.com
0

Taka przekąska jest najczęściej przygotowywana na Ferie Zimowe. Obfite tartaletki z pasztetem natychmiast się rozpadają. Jagody żurawiny pełnią w przepisie nie tylko funkcję dekoracyjną. Ich kwas korzystnie podkreśla główny smak potrawy.

Składniki

do pasztetu:
Opcjonalnie:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej wino, sól, pieprz i gotuj wszystko razem przez kolejne 3 minuty.

Wyłącz ogrzewanie, dodaj masło i puree za pomocą blendera zanurzeniowego.

Ostudzić pasztet i włożyć do tartaletek za pomocą strzykawki do ciasta.

Udekoruj jagodami żurawinowymi, połóż na talerzu i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy