Obfita przekąska na każdą okazję. Podawaj na stole do dania głównego, zabierz ze sobą na przekąskę lub w długą podróż. Bułka pita jest łatwa do przygotowania i wygodna do jedzenia. Nadzienie może być dowolne. Tradycyjny przepis wykorzystuje paluszki krabowe, jajka i ser topiony.
Składniki
- paluszki krabowe - 300 g
- ser topiony - 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- szczypiorek - 20 g
- pietruszka - 10 g
- majonez - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj paluszki krabowe, zieloną cebulę, natkę pietruszki i obrane jajka.
Zetrzyj ser topiony.
Wymieszaj wszystkie półfabrykaty, sól i pieprz.
Majonez wymieszaj z czosnkiem przepuszczonym przez prasę.
Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj aromatycznym majonezem.
Rozłóż nadzienie i spłaszcz.
Zwinąć ciasną rolkę, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Pokrój na porcje i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy