przekąski 22.01.2022

kanapki z awokado, rukolą i tuńczykiem

10 min
3 porcje
Kanapki z awokado, rukolą i tuńczykiem
valya82, stock.adobe.com
0

Kanapki z awokado, rukolą i tuńczykiem zdecydowanie wymagają chleba pełnoziarnistego lub chleba z różnymi zdrowymi dodatkami. A potem zwykła ekspresowa przekąska zamienia się w magazyn substancji i pierwiastków śladowych niezbędnych dla organizmu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wysusz chleb na patelni, aż się zarumieni.

Z Grubsza zetrzyj awokado widelcem, skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i dodaj paprykę.

Rozłóż awokado na chlebie. Na wierzch ułóż kawałki tuńczyka, rukolę i szalotkę pokrojoną w pióra.

Posyp kanapki mieszanką papryki i płatkami chili.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy