Założę się, że kanapki z przepysznymi smażonymi kurkami nie są najbardziej oczywistym rozwiązaniem. Ale okazuje się bardzo smaczny i piękny. To świetna opcja zarówno do domu, jak i na wycieczki przyrodnicze. Koniecznie spróbuj przy okazji!
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- ser - 2 plasterki
- kurki - 200 g
- masło - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- pietruszka - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kurki, osusz i pokrój, jeśli są za duże.
Smaż je na maśle przez około 20 minut na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Gdy płyn wyparuje, dopraw grzyby.
Osobno podsmaż chleb z obu stron i od razu, aż ostygnie, ułóż na plasterku sera.
Ułóż kurki na wierzchu i posyp posiekaną natką pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy