pierwsze dania 22.01.2022

zupa z klopsikami z mielonej wieprzowiny

35 min
6 porcji
Zupa z klopsikami z mielonej wieprzowiny
nesavinov, stock.adobe.com
0

Jeśli nie ma czasu na długie gotowanie mięsa, zrób zupę z klopsikami. Nieco ponad pół godziny i apetyczne danie jest już na stole. Nie dodawaj jajek, kaszy manny, ziemniaków ani cebuli do mięsa mielonego. Jak dla mnie smak zupy tylko ucierpi.

Składniki

na klopsiki:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój seler, marchewkę i obrane ziemniaki.

Połącz mieloną wieprzowinę, czosnek, sól i mielony pieprz przepuszczony przez prasę. Ugniataj długo i dokładnie: masa powinna być jak najbardziej jednorodna.

Zbierz mięso mielone łyżką i uformuj dłońmi klopsiki tej samej wielkości.

Zagotuj bulion, Wrzuć klopsiki, ziemniaki i gotuj przez 10 minut.

Dodaj marchewki, seler i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Sól i wyłącz. Zaparz zupę pod przykryciem przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy