przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka w marynacie

15 min
8 porcji
Koreańska marchewka w marynacie
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Taka przekąska mogłaby być doskonale przechowywana w lodówce przez kilka dni, ale zawsze jest spożywana szybciej. Jeśli nie lubisz pikantnych potraw, pomiń odpowiednie przyprawy z przepisu. Niesłodzone marchewki można zrekompensować, dodając trochę cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól i wymieszaj, dobrze ugniatając rękami.

Na małej patelni zagotuj wodę z liściem laurowym i ziele angielskie.

Zdejmij z ognia, dodaj olej, ocet i wymieszaj.

Wlej gorącą marynatę do marchewki, dodaj czarną i czerwoną paprykę, czosnek przepuszczony przez prasę i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.

Przenieś marchewki do przygotowanego pojemnika, przykryj i wstaw do lodówki na 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy