Czy można zrobić chudą julienne? Nie tylko odpowiem ci tak, ale także powiem ci szczegółowo, jak to zrobić. Na początek rolę głównych składników przypisuje się pieczarkom i tofu, a zamiast śmietany dodaje się zwykłą wodę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pieczarki i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.
Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie przez 7-10 minut na średnim ogniu.
Dodaj sól, pieprz, mąkę i wymieszaj. Po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.
W misce blendera umieść tofu i wodę. Zmiel do uzyskania gładkości.
Ułóż smażone grzyby w natłuszczonych ramekinach.
Przykryj przygotowanym sosem i piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy