przekąski 28.06.2023

Julienne z wołowiną i grzybami

1 godz. 0 min.
2 porcje
Julienne z wołowiną i grzybami
zefirchik06, stock.adobe.com
0

To danie często kojarzy się z domową atmosferą i rodzinnymi kolacjami. Smak, który unosi się w kuchni, gdy julienne z wołowiną i grzybami gotuje się w piekarniku, wywołuje uczucie ciepła i radości. Dzielę się moim ulubionym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości i posiekaj.

Smażyć posiekaną cebulę z grzybami na oleju roślinnym do miękkości.

Dodaj wołowinę, wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut.

Osobno podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor.

Wlej śmietanę, ciągle mieszając i zagotuj. Dopraw do smaku.

Włóż wołowinę z grzybami i trochę startego sera do kokilek. Wymieszaj i polej sosem.

Posyp julienne startym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy