To danie często kojarzy się z domową atmosferą i rodzinnymi kolacjami. Smak, który unosi się w kuchni, gdy julienne z wołowiną i grzybami gotuje się w piekarniku, wywołuje uczucie ciepła i radości. Dzielę się moim ulubionym przepisem!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości i posiekaj.
Smażyć posiekaną cebulę z grzybami na oleju roślinnym do miękkości.
Dodaj wołowinę, wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut.
Osobno podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor.
Wlej śmietanę, ciągle mieszając i zagotuj. Dopraw do smaku.
Włóż wołowinę z grzybami i trochę startego sera do kokilek. Wymieszaj i polej sosem.
Posyp julienne startym serem i wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy