przekąski 04.07.2023

Klasyczne volovany

30 min
12 porcji
Klasyczne volovany
Nadir Djama, stock.adobe.com
0

Przepis na to danie pochodzi od francuskiego kucharza Marie-Antoine carem. Klasyczne volovany to chrupiące wieżyczki z ciasta francuskiego, które można wypełnić słonym nadzieniem. Półfabrykaty mogą mieć różne kształty, ale najczęściej są okrągłe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż ciasto na stole i rozmroź w temperaturze pokojowej.

Wyciśnij 24 kółka szklanką.

W 12 kółkach za pomocą mniejszego kubka wyciśnij środek, aby uformować półfabrykat w kształcie pierścienia.

Połóż pierścienie na kółkach, lekko przebij spód widelcem.

Ostrożnie przenieś półfabrykaty na wyłożoną blachę do pieczenia i posmaruj żółtkiem.

Piecz volovany przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy