Rzodkiewka to bardzo niedoceniane warzywo. Na przykład doskonale nadaje się do obfitych i bogatych zup, takich jak groszek. Zdecydowanie radzę dodać tutaj więcej przypraw do smaku. Szczególnie przydatny będzie czosnek i ostra papryczka chili.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- szynka - 200 g
- groszek - 300 g
- rzodkiewka - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- seler - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj wieprzowinę do miękkości, wyjmij z bulionu i pokrój. Pokrój również szynkę.
Gotuj groszek w bulionie zgodnie z instrukcją. Dodaj pokrojone ziemniaki i rzodkiewki, kontynuuj gotowanie.
Posiekaj cebulę, marchewkę, seler i paprykę, lekko podsmaż. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Wyślij do zupy, dodaj szynkę i wieprzowinę i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
Dodaj posiekane chili, czosnek i przyprawy i gotuj przez kolejne 5-7 minut. Niech zupa się zaparzy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy