przekąski 18.07.2023

faszerowane jajka z boczkiem

10 min
16 porcji
Faszerowane jajka z boczkiem
Karen Hermann, stock.adobe.com
0

Nie można wiele powiedzieć o tej przekąsce, wszyscy ją znają i kochają. Do nadzienia każda gospodyni domowa używa innego zestawu składników. Lubię gotować faszerowane jajka z bekonem. Aromatyczny dodatek do tego dania jest bardzo odpowiedni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół wzdłuż.

Delikatnie łyżką wybierz żółtko do miski.

Boczek drobno posiekaj, włóż na patelnię i lekko podsmaż.

Połącz żółtko, smażony boczek, śmietanę, musztardę, mielony pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wypełnij połówki jajek powstałym półfabrykatem.

Połóż na talerzu, posyp papryką i drobno posiekanymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy