Nie można wiele powiedzieć o tej przekąsce, wszyscy ją znają i kochają. Do nadzienia każda gospodyni domowa używa innego zestawu składników. Lubię gotować faszerowane jajka z bekonem. Aromatyczny dodatek do tego dania jest bardzo odpowiedni.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 8 sztuk
- śmietana - 2 art.
- musztarda - 1 łyżeczka
- boczek - 50 g
- czosnek - 1 ząbek
- mielony czarny pieprz - do smaku
- papryka - do smaku
- sól - do smaku
- Zieleń (do dekoracji) – kilka gałązek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół wzdłuż.
Delikatnie łyżką wybierz żółtko do miski.
Boczek drobno posiekaj, włóż na patelnię i lekko podsmaż.
Połącz żółtko, smażony boczek, śmietanę, musztardę, mielony pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wypełnij połówki jajek powstałym półfabrykatem.
Połóż na talerzu, posyp papryką i drobno posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy