przekąski 07.02.2022

smażony Camembert w panierce

30 min
2 porcje
Smażony Camembert w panierce
weyo, stock.adobe.com
0

Wśród wszystkich rodzajów grillowanego sera szczególną uwagę należy zwrócić na Camembert. Można go przygotować na różne sposoby: zarówno jako lekkie śniadanie, jak i jako gęsta pikantna przekąska. Tym razem proponuję zastanowić się nad drugą opcją i przeanalizować ją bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka, wymieszaj mąkę z przyprawami. W razie potrzeby pokrój Camembert.

Zanurz Camembert w jajku, mące, ponownie w jajku i grzankach. Wyślij do lodówki na 15 minut.

Usmaż Camembert na głębokim tłuszczu, aż będzie równomiernie zarumieniony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy