Wśród wszystkich rodzajów grillowanego sera szczególną uwagę należy zwrócić na Camembert. Można go przygotować na różne sposoby: zarówno jako lekkie śniadanie, jak i jako gęsta pikantna przekąska. Tym razem proponuję zastanowić się nad drugą opcją i przeanalizować ją bardziej szczegółowo.
Składniki
- Camembert - 250 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- bułka tarta - 8 art.
- mąka - 8 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka, wymieszaj mąkę z przyprawami. W razie potrzeby pokrój Camembert.
Zanurz Camembert w jajku, mące, ponownie w jajku i grzankach. Wyślij do lodówki na 15 minut.
Usmaż Camembert na głębokim tłuszczu, aż będzie równomiernie zarumieniony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy