Mówi się, że zwięzłość jest siostrą talentu, a prawdziwe piękno kryje się w prostocie. Być może chodzi o bruschetty z jasnym i pachnącym kawiorem warzywnym z cukinii, dyni, marchwi i pomidorów. Najważniejsze jest, aby pokroić warzywa tak małe, jak to możliwe, ale jednakowo.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w najmniejszą kostkę. Umieść marchewki i dynię w naczyniu do pieczenia i wyślij do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Smaż cukinię na oliwie z oliwek przez kilka minut, Wyślij do niej pomidory i warzywa z piekarnika. Dusić wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Dodaj sól, curry i zmiażdżony czosnek, dobrze wymieszaj kawior warzywny i zdejmij z ognia.
Pokrój bagietkę na plastry około 1 cm i opiekaj z obu stron.
Rozłóż kawior warzywny na bruschettach i udekoruj liśćmi pietruszki.