Znalazłeś słoik kukurydzy w puszkach i trochę kapusty pekińskiej w lodówce? Pyszna sałatka! Dosłownie 10 minut i pyszne danie jest już na twoim stole. Możesz podać go do głównego posiłku lub na lekką przekąskę.
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- kukurydza (puszka) – 0.5 banki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską i dokładnie osusz. Usuń górne liście i pokrój w paski.
Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i opłucz pod bieżącą wodą.
Wymieszaj kapustę z solą, sokiem z cytryny i lekko rozgnieć rękami.
Dodaj kukurydzę, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy