
Jedna z najjaśniejszych i najpiękniejszych sałatek spośród wszystkich możliwych! Najczęściej robię sałatkę z tuńczykiem i warzywami na obiad lub na święta. To łatwy przepis dietetyczny, a do tego cały magazyn witamin. Dla dzieci po prostu odkładam cebulę i oliwki.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- kukurydza - 2-3 art.
- oliwki - 1 garść
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- Mieszanka sałatek - 60 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 S. L.
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Spuść płyn z tuńczyka i rozgnieć go na duże kawałki.

Pokrój cebulę w pióropusze, pomidory koktajlowe w kliny, a ogórek w połówki.

Dodaj mieszankę sałatkową, kukurydzę i oliwki i delikatnie wszystko wymieszaj.

Wymieszaj oliwę z oliwek, balsam, sól i przyprawy i polej sałatkę.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy